Logo Stiel
Industrieel Erfgoed in Leiden

STIEL

Stiel heeft er nog zin in

4-2-2014

"Crisis of concentratie bij de Leidse historische clubs?" kopte het LD afgelopen maandag, en wordt er melding van gemaakt dat een kleine rondgang langs de grote organisaties leert dat het voor veel clubs moeilijk is te overleven. Tijd voor een aanvulling op het standpunt zoals in het artikel als is verwoord door Joop Gijsman.

De opkomst van de verschillende stichtingen rond het behoud van industrieel erfgoed ligt achter ons.
Werd in de jaren '60 nog met het grootste gemak van alles gesloopt, in de jaren '80 zag men het nut van behoud van industrieel erfgoed wel  in, ook in Leiden. Inmiddels is het meeste industrieel erfgoed beschreven en vaak ook behouden. Daar heeft STIEL aan bijgedragen. Inmiddels vinden we zelf dat we er zijn voor behoud van waardevolle locaties waar de werkende mens zijn beroep uitoefende. Om die reden hebben we bijvoorbeeld gepleit voor het behoud van de Cité Medical in het Boerhavegebied en de Van der Klaauwtoren aan de Kaiserstraat.

STIEL geeft ieder kwartaal een prachtig blad uit, houd de ontwikkelingen in Leiden en omstreken in de gaten en probeert via donateursmiddagen diverse onderwerpen te belichten. We zien onszelf als onderdeel van de Leidse erfgoedkoepel, met ons eigen deelterrein.
De steun die we ervaren in ons werk bij de bevolking, de politiek, het maatschappelijk middenveld,  sterkt ons om met ons goede werk door te gaan. Het bestuur is op sterkte en ervaart niet dat STIEL in ''zwaar weer'' zit. Regelmatig melden zich nieuwe donateurs, zoeken maatschappelijke en particuliere partijen partijen ons op voor samenwerking. We hebben er nog steeds zin in.

stiel logo

klik hier voor het artikel in het LD maandag 3 februari

© Stichting Industrieel Erfgoed Leiden