Logo Stiel
Industrieel Erfgoed in Leiden

STIEL

Nieuwjaarsbijeenkomst FIEN

28-01-2014

'Reuze enthousiast word je ervan'.
Dat was de reactie van bestuurslid Hennie Korthof op het bezoek aan de nieuwjaarsreceptie van FIEN, de landelijke federatie van industrieel erfgoed. En dat was niet alleen omdat andere erfgoedstichtingen vinden dat wij als STIEL-Leiden zo mooi blad hebben, het gold ook de contacten en de gesprekken met andere erfgoedbeschermers uit het land.

Deze bijeenkomst, zaterdag 18 januari jl. was op een passende locatie: Het voormalig terrein van de munitiefabriek aan het Noordzeekanaal in Zaandam; het Hembrugterrein waarvoor plannen worden ontwikkeld voor hergebruik (hier meer over de plannen)

Uiteraard een toespraak van voorzitter Jan Reijnen die inging op het 30 jarig bestaan van de federatie en natuurlijk op het thema 'mobiel erfgoed en mobiliteit' voor de Open Monumentendagen van dit jaar en aangaf dat er ook dit jaar weer studie- en excursiedagen zullen zijn.

En dan, maar dan zijn we een jaar verder, in 2015 volgt het jaar van het Europees Erfgoed. Hierbij worden ook de collecties van particulieren en bedrijven betrokken. Iets om naar uit te zien dus!

Hembrugterrein-vanuit-de-lucht

© Stichting Industrieel Erfgoed Leiden